Hamur için:
1 paket toz maya
1 su bardağı ılık su(ılık süt de olabilir)
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı toz şeker
yeteri kadar tuz
4 su bardağı un (gerekirse ilave ediyorum)
İÇ HARÇ:
200 gr. orta yağlı koyun kıyması(dana kıyma olunca kuyruk yağı katıyorum)
200 gr. robotta kıyılmış kuru soğan
bir kaç diş sarımsak
2 adet orta boy domates (soyulup,küp küp doğranmış)
1/2 demet ince kıyılmış maydanoz
1 yemek kaşığı biber salçası
pul biber
1 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz
karabiber
YAPILIŞI:
iç harç için gerekli tüm malzemeler derin bir kapta el ile iyice yoğrularak,harmanlanır ve buzdolabında üstü kapalı olarak bekletilir. Bu arada geniş bir kabın ortasına un konur, ortası havuz gibi açılır.Ortasına maya,ılık su,süt,şeker, tuz yağ ilave edilerek yumuşak bir hamur hazırlanır,kabarıncaya kadar üstü nemli bir bezle kapalı olarak bekletilir.Kabaran hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alınır,merdane ile istenilen küçüklük ve incelikte açılır,harç el ile azar azar yayılır,yağlı kağıt ile kaplanmış tepsiye(ben tepsiyi unladım) dizilen lahmacunlar,önceden 200 derecede ısıtılmış fırında üstleri kızarana kadar pişirilir...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder