Papatyam...
4 orta boy patates
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı sumak
Haşlanmış yumurta
1 çay bardağından bir parmak az zeytin yağ(keyfine göre koy)
3/4 dal yeşil soğan
8/9 dal maydanoz
1 limon suyu ve tuz
Patatesleri iyice yıkayıp, kabuklu şekilde haşla.Haşlanma testini sivri uçlu bir bıçak yardımıyla patateslere batırarak yapabilirsin.(20dk kadar)Patatesler haşlanırken, zeytinyağı ,tuz ,pul biber,limon suyu ve sumağı bir kapta karıştır.Yeşillikleri yıkayıp,ince doğra.Yumurtayı katı olarak haşla.(ben yumurta koymadım küçüğüm sevmiyor)Haşlanmış patateslerin kabuklarını soy.Küp küp doğra.Patateslere hazırladığımız sosu, yeşilliği ekleyerek karıştır servis tabağına al afiyet olsun...
(Benim yeşil soğanım yoktu kuru soğanla yaptım, kırmızı ve yeşil biber, domates ekledim sen arzu ettiğin malzemeyi koyabilirsin)öptüm...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder