Ailece severek yediğimiz yapımı biraz emekli ama tadı çok güzel.
Malzemeler: 2 su bardağı kısırlık bulgur
1 su bardağı irmik(yoksa koymuyorum)
ıslamak için sıcak su
1 yumurta
1 yemek kaşığı biber salça
yeterince tuz
yarım su bardağı un(köftenin tutmasına göre daha fazla olabilir)
karabiber,kimyon,kırmızıbiber
2 lt kadar köfteyi haşlamak için su
Sos malzemesi: 3 tane domates
4 diş sarımsak (istediğin kadar )
1 türk kahvesi fincanı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası ,1 yemek kaşığı biber salçası
pul biber
limon suyu
köftelerin üzerine serpmek için ince kıyılmış maydanoz
Yapılışı: bulgura irmigi ekleyip sıcak suyla ıslayın ( ben bazen erkenden bulguru soguk su ile yıkıyorum suyunu süzüp bekletiyorum)
yumurtayı,tuzu,salçayı,karabiberi,kimyonu,pul biberi ekleyin yanınıza bir kaba su alın elinizi ıslata ıslata yugurun yumaşayınca ununu ekleyin tekrar yugurun elinizle küçük parca yuvarlayın misket gibi oluyorsa tamamdır.küçük küçük parcaları misket gibi yuvarlayın parmagınızla üstüne bastırın unladıgınız tepsiye dizin hamur bitince ocaga suyu koyun içine tuz,limon tuzu yada limon suyu,birazda yag gezdirin kaynayınca aldıgı kadar köfteleri içine koyun haşlanınca süzgeçden süzün (sos için suyundan biraz ayırın)
Sosu: yagı tavaya koyun salcaları ilave edin biraz kavrulunca kabukları soyulmuş minik minik dogradıgımız domatesleri ekleyin acı seviyorsanız pul biberi koyun ayırdıgımız suyu ekleyin pişirin sos kıvamına gelince tepsiye aldıgımız köftelerin üstüne gezdirin dogranmış maydonozları ve limon suyunu ekleyin karıştırın afiyet olsun...
Malzemeler: 2 su bardağı kısırlık bulgur
1 su bardağı irmik(yoksa koymuyorum)
ıslamak için sıcak su
1 yumurta
1 yemek kaşığı biber salça
yeterince tuz
yarım su bardağı un(köftenin tutmasına göre daha fazla olabilir)
karabiber,kimyon,kırmızıbiber
2 lt kadar köfteyi haşlamak için su
Sos malzemesi: 3 tane domates
4 diş sarımsak (istediğin kadar )
1 türk kahvesi fincanı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası ,1 yemek kaşığı biber salçası
pul biber
limon suyu
köftelerin üzerine serpmek için ince kıyılmış maydanoz
Yapılışı: bulgura irmigi ekleyip sıcak suyla ıslayın ( ben bazen erkenden bulguru soguk su ile yıkıyorum suyunu süzüp bekletiyorum)
yumurtayı,tuzu,salçayı,karabiberi,kimyonu,pul biberi ekleyin yanınıza bir kaba su alın elinizi ıslata ıslata yugurun yumaşayınca ununu ekleyin tekrar yugurun elinizle küçük parca yuvarlayın misket gibi oluyorsa tamamdır.küçük küçük parcaları misket gibi yuvarlayın parmagınızla üstüne bastırın unladıgınız tepsiye dizin hamur bitince ocaga suyu koyun içine tuz,limon tuzu yada limon suyu,birazda yag gezdirin kaynayınca aldıgı kadar köfteleri içine koyun haşlanınca süzgeçden süzün (sos için suyundan biraz ayırın)
Sosu: yagı tavaya koyun salcaları ilave edin biraz kavrulunca kabukları soyulmuş minik minik dogradıgımız domatesleri ekleyin acı seviyorsanız pul biberi koyun ayırdıgımız suyu ekleyin pişirin sos kıvamına gelince tepsiye aldıgımız köftelerin üstüne gezdirin dogranmış maydonozları ve limon suyunu ekleyin karıştırın afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder