Malzemeler
- 1 paket tereyağı( 250 gr)
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı kömbe baharatı
- 1 paket kabartma tozu
- 5.5 su bardağına yakın tepeli un
- Susam
Kömbe kurabiye nasıl yapılır?
- Tereyağını eritin.
- Ilık süt ile şekeri iyice karıştırın, zeytinyagını, tereyagını, kömbe baharatını ekleyin.
- Kabartma tozunu ilave edin. Unu bardak bardak ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin (bazen 1 kaşık nişastada ilave ediyorum)
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın ve susama batırın.
- Kalıplarının içine koyup elinizle bastırın. Yavaşça tepsiye ters çevirip kalıptan ayırın.
- Önceden ısıtılmış fırına kömbeleri sürün.
- Üzerleri pembeleşene kadar fırında tutun.
- Bu kurabiye uzun süre dayanıyor,kömbeleri kapaklı bir kavanozun içine koyup, hava almasını engelleyin.