Malzemeler
  • 1 paket tereyağı( 250 gr)
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt 
  • 1 yemek kaşığı kömbe baharatı 
  • 1 paket kabartma tozu
  • 5.5 su bardağına yakın tepeli un
  • Susam
Kömbe kurabiye nasıl yapılır?
  • Tereyağını eritin.
  •  Ilık süt  ile şekeri iyice karıştırın, zeytinyagını, tereyagını, kömbe baharatını ekleyin.
  • Kabartma tozunu ilave edin. Unu bardak bardak ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin (bazen 1  kaşık nişastada ilave ediyorum)
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın ve susama batırın.
  •  Kalıplarının içine koyup elinizle bastırın. Yavaşça tepsiye ters çevirip kalıptan ayırın.
  • Önceden ısıtılmış fırına kömbeleri sürün.
  • Üzerleri pembeleşene kadar fırında tutun.
  • Bu kurabiye uzun süre dayanıyor,kömbeleri kapaklı bir kavanozun içine koyup, hava almasını engelleyin.